viernes, mayo 18, 2007

Ciutat viscuda

En aquestos dies de circuits , promeses i càntics per la "prosperitat"... no puc més que pensar en què passa amb la ciutat viscuda, on jo vaig crèixer. I la mire i no la veig , no la reconec.

Veig a la mateixa gent dels barris amb els mateixos problemes ; si més no amb més. Patraix i la subestació elèctrica Orriols, Torrefiel, Ciutat Vella - passejar pel carrer Maldonado i per rodalies, veient com els exclosos socials , que malviuen en finques migenderrocades, al costat d'altres de noves, venudes per complert però sense habitar, i que costen 300.000!!! Qui pot pagar això del barri - això no ha estat una remodelació urbana, és una purga social i una expulsió en tota regla! - ; Fuensanta - aquell pavelló on jo vaig debutar està enderrocat, en teoria havien de fer un altre, però 5 anys i només el solar són testimoni-; fins i tot Natzaret o els barris del Port, que sí, que molt port nou i molt impacte econòmic, però... està ben mesurat? Crec que no. Quan parlen de 70 mil.lions de benefici, no inclouen costos col.lectius, només una valoració privada d'un event col.lectiu. Ja sé que és una mica complicat d'entendre, però no ho és tant...

Si jo visc a Natzaret i no puc eixir del barri pel trajecte habitual i he de pegar una volta molt gran, amb congestió i trigue més temps en anar a treballar, eixe temps... és diners? Clar que sí!!! ES MOLT DINERS!!! I si ens gastem una pasta (pública) en un circuit (privat) i no fem altres equipaments (públics) (cost d'oportunitat)???

Quin gran treball d'avaluació d'impacte econòmic...



I més events que vindràn... prima la política del "¡Y DOS HUEVOS DUROS!" (tant de bo Groucho fos viu i president dels USA, per cert): no volies America's Cup? pren F1 - vent-li el barri a Eclestone, Roig i a Bancaixa ("els temps estàn canviant...ja!!!" la mar de contraculturals ells, te possen a Bob Dylan i tot)

Proposse una cursa de F1 pels nostres barris, per a que ens veiem el melic ben mirat i no pensem tant en el que diuen fora de València, que sembla que és l'important (Per cert: han colpsat la opinió de la gent de "fora de València" sobre la ciutat?)... Va be mirar-se el melic de tant en quant, eh?

En definitiva: estamos pagando (y con sobrecostes) para que nuestra ciudad sea un gran "plató" televisivo a costa de destaparnos las vergüenzas en nuestros barrios históricos, en donde hemos crecido y que los valencianos amamos (todos, no sólo los "patriotas de bien")

Aquesta no és la ciutat viscuda

Esto no se acaba aqui (espero)

1 comentario:

Giuseppe Grezzi dijo...

Yo no he vivido esa realidad desde la temprana edad, no he nacido aquí, pero tengo la sensación de conocerla desde siempre. Siento las misma sensaciones que tu, de desamparo, de atropello, de eliminación y exclusión, de destrucción y de abuso....

pero está claro que no se acaba aquí!!!